Çocuğunuza düzenli olarak kitap alıyor ve onu yeni kitaplarla tanıştırmak mı istiyorsunuz? Yetişkin kitapları satan kitapçılarda olduğu gibi çocuk kitapları bölümünde de “Yeni Çıkanlar” ve “Çok Satanlar” rafları olsa keşke! Bu durumda yapacak tek bir şey kalıyor, yeni çıkan çocuk kitaplarını kendi çabamızla keşfetmek! İşte size yeni çıkan çocuk kitaplarını düzenli olarak takip edebileceğiniz ve bu kitaplar hakkında fikir sahibi olabileceğiniz 7 öneri:
1) Gazete ve dergiler
Gazetelerin kitap eklerinde düzenli olarak yeni çıkan çocuk kitaplarının tanıtımlarını bulabilirsiniz. Aynı zamanda, yine gazetelerin haftasonu eklerinde aile&çocuk ve kitap köşelerinde de ara ara yeni çıkan kitaplar, yazar röportajları paylaşılıyor. Aylık olarak yayımlanan anne ve çocuk dergilerinin hemen hemen hepsinin yeni çıkan kitapları tanıttıkları bir kitap bölümü var. Ben de Parents Dergisi’nde her ay kitap önerilerimi, yazarlarla yaptığım röportajları ve kitap okuma konusunda önerilerimi paylaşıyorum. Yazılarımı basılı dergide bulabileceğiniz gibi online olarak da bu linkten okuyabilirsiniz.
TUDEM tarafından yayınlanan ve çocuk kitaplarının incelendiği ve değerlendirildiği İyi Kitap dergisi de pek çok kitabevi ve okul kütüphanesinde bulunabiliyor.
2) Yayınevlerinin web siteleri
Beğendiğiniz yayınevlerinin web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip edin. Yayınevleri, yeni çıkan çocuk kitaplarının duyurusunu ve kitap tanıtımlarını kendi siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden sık sık yapıyorlar.
3) Çocuk kitapçıları
Severek gittiğiniz çocuk kitapçısına yeni çıkan kitapları sorabilirsiniz. Kitapçılarda genellikle yeni gelen kitaplar ayrı bir masa ya da rafta diziliyor. Kitapçıda çalışan satış ekibi de yeni gelen kitaplar hakkında bilgi sahibi oluyor. Bu kişilere, çocuğunuzun ilgi alanına ve yaşına göre kitap önerileri sorabilirsiniz. Kitapçınızın sosyal medya hesabını da takip etmeyi unutmayın.
4) Anne/baba grupları
Artık okullarda anne/babaların kapalı facebook ya da whatsapp grupları var. Bu şekilde haberleşmek, bilgi almak ve iletişimde kalmak çok kolaylaştı. Üyesi olduğunuz gruplardaki ebeveynlere çocuklarına hangi kitapları okuduklarını sorabilirsiniz. Yaş grubu ve ilgi alanına göre pek çok öneriyle karşılaşacaksınız.
5) Okul kütüphanesi
Çocuğunuzun gittiği okulun kütüphanesine kitap önerisi sorabilirsiniz. Kütüphaneler de pek çok yayınevini ve yeni çıkan kitapları takip ediyor. Ayrıca çocuğunuzun yıl boyunca okulda okuyacağı kitapları da kütüphaneden öğrenebilirsiniz.
6) Sosyal medya
Kitap önerileri yapan sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Bu hesapların pek çoğu düzenli olarak yeni çıkan çocuk kitaplarını paylaştıkları gibi okuma atölyeleri ve kitap indirimlerini de duyuruyorlar. Ben de instagramda @ozgelokmanhekim hesabımda düzenli olarak Türkçe ve İngilizce çocuk kitabı önerisi paylaşıyorum. Buna ek olarak, okuma teknikleri konusunda da önerilerimi aktarıyorum.
7) Aile ve arkadaşlar
Sevdiklerinize de kitap önerisi sorabilirsiniz. Çocuğu olan akraba ve aile dostları ile eğitim sektöründe çalışan kişiler de yeni çıkan kitaplar ya da yeni olmasa bile çocukların mutlaka okuması gereken kitaplar konusunda güzel öneriler paylaşabilirler.
Bir cevap yazın