Gün gün anlattım, neler yaptık, nereleri gördük, nerede yedik içtik. Hikayesini es geçip tavsiyelerimi okumak istersen diye hepsini derledim topladım, aşağıdaki listeyi yaptım. Umarım faydası olur. Adaya gidersen, senin de tavsiyelerini beklerim.
Nasıl gidilir?
İstanbul’u arkamızda bıraktıktan sonra Tekirdağ, Malkara, Keşan yolunu takip ederek Gelibolu’dan Lapseki feribotuna biniyoruz. Çanakkale’den Geyikli’ye doğru yol alıp Geyikli’ye gelince de Bozcaada feribotuna biniyoruz. Feribot GESTAŞ , gidiş 25 TL, gidiş dönüş 40 TL. 70 litre depolu bir araba için gidiş dönüş ve adada gezinmek için 1 depo benzin yeterli oluyor.
Nerede Kalınır?
Akvaryum Otel: Konum olarak çok güzel bir yerde, rüzgarlı Akvaryum Koyu’na bakıyor (www.akvaryumbozcaada.com).
Limani Hotel: Mavi beyaz dekorasyonu ile Santorini otellerini andırıyor, adanın sahildeki restoranlarına ve kaleye tepeden bakıyor. İçindeki Raki Restoran’ın da mezeleri şahane (www.limanihotel.com).
9 ODA: Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alıyor. Odaları temiz ve konforlu ancak caddeye bakan odalarda kalırsanız sabah denize ya da pazara gidenlerin sesleri ile uyanabilirsiniz (www.dokuzoda.com).
Eski Postane: Cumhuriyet döneminde postane olarak faaliyette bulunan bu bina şimdi 7 odalı butik bir otel. Gelincik, incir, domates reçelli, börekli- poğaçalı kahvaltıları meşhur (eskipostaneoteli.com).
Uygun fiyatlı otel ve pansiyonlar: Ada seyahatimiz sırasında Limani ve 9 Oda’da kaldık. Ancak birkaç bilene danıştık, uygun fiyatlı konaklama önerileri aldık. Bize tavsiye edilen yerlerin başında Rengigül Konukevi (www.rengigul.com) geliyor. Onun dışında Kale Pansiyon ve Karadut Bağevi’de bize önerilen yerler arasında.
Nerede Denize Girsek?
Bozcada tatilimiz boyunca Habbele, Sulubahçe, Akvaryum ve Ayazma Plajları’nda denize giriyoruz. İkinci gün sabah erkenden Bozcaada’nın en ünlü plajlarından biri olan Habbele’ye gidiyoruz. Günün büyük kısmını burada tembellik yaparak geçiriyoruz. Bozcaada’nın plajlarının çoğunda tesis yok. Habbele Mitos Beach istisna olanlardan. Ancak tesis diyorsam gözünün önüne Bodrum-Türkbükü gelmesin. Hasır şemsiye, plastik şezlongtan söz ediyorum. Mitos Beach’te en hoşuma giden şey kuma ilk adım attığımda gözüme çarpan tabela oluyor. Tabelada ne mi yazıyor; “Lütfen ayak izinizden başka iz bırakmayınız”. Unutmadan, Habbele’de 2 şezlong +1 şemsiye = 27 TL. Kredi kartı geçmiyor. Duş, tuvalet arıyorsan ve aşırı hijyen düşkünü değilsen, burada ikisi de mevcut. Ayazma Plajı’nda da şezlong ve şemsiye kiralama imkanı var. Araçlar yolun üzerine park ediliyor ve haftasonları park yeri sorunu olabiliyor. Sulubahçe ve Akvaryum plajlarında ise tesis yok. Akvaryum rüzgar alıyor ve suyu diğer plajlara göre sanki biraz daha soğuk.
Nerede Yesek?
Raki: Akşam yemeği için adanın en güzel restoranlarından biri. Limani Hotel’in içerisinde yer alıyor. Asma yaprağında enginarı ve kabak çiçeği kızartması favori mezelerim arasında. Raki sahile ve kaleye tepeden bakan çok güzel bir manzaraya sahip. Rezervasyon şart. Raki’nin yemekleri kadar dekorasyonu da çok özel. Mavi kumaş kaplı berjerleri, retro tarzda döşenmiş kahve köşesi, eski televizyon sehpası sizi kendi evinizde hissettiriyor.
Lodos: Cumhuriyet Mahallesi’nin bana göre en iyi restoranı Lodos. Sahibi Türkan Hanım tüm yemekleri büyük bir özenle hazırlıyor. Sokağa yayılmış beyaz masa ve sandalyeleri, kareli masa örtüleri ile Rum tavernasını andırıyor. Girit mücveri, iç bakla ve sakızlı enginarın tadı hala damağımızda. Karadut reçeli ile servis edilen sakızlı muhallebiden tatmadan kalkmayın.
Maya Restoran: Yıllarca finans sektöründe çalıştıktan sonra adaya yerleşerek bağ evinin bahçesinde 3 masalık butik restoran işine soyunmuş Selçuk Aykan müşterilerini kendi evine gelen misafirleri gibi ağırlıyor. Tüm mezeler siz gelmeden 2 saat önce hazırlanıyor, et veya balık tercihinizi yapmak ve yerinizi ayırtmak için rezervasyon şart. Akşam yemeği dışında harika kahvaltılarının da tadına bakın derim.
Bakkal: Adada rakı&balık olayına alternatif arıyorsanız Bakkal’ın risotto, makarna ve etlerini deneyebilirsiniz. Sahibi Burak tüm yemekleri kendi hazırlıyor, kalabalık giderseniz biraz beklemeniz gerekebilir ancak bu süreyi Bakkal’ın nefis kokteyllerini içerek geçirebilirsiniz. Yolunuz düşerse Bakkal’ın maskotu haline gelmiş köpeği Paris’i de benim için sevin.
Adada Alışveriş
Aki Gift Shop: Cumhuriyet Meydanı’nda Aki Hotel’in altındaki Gift Shop’ta t-shirtler, hediyelik eşyalar, seramik ürünler, sabunlar, peştamallar ve daha bir sürü şey satılıyor. (www.akihotelbozcaada.com)
ModAda: Kendi üretimleri olan seramik biblolar ve kıyafetlerin satıldığı bu dükkândaki melek figürlerine bayılıyorum. Mavi tonlarda iki meleği başucuma koymak üzere satın alıyorum. Zeynep’in tercihi kırmızıdan yana. Dükkândaki kıyafetler de gene dükkânın sahibi Hülya Koloğlu tarafından tasarlanıp dikilmiş. Telefon: 0286 697 05 09
Deniz Barlas: Namazgah Caddesi üzerinde 27 numarada Deniz Barlas’ın “İsviçre Çakısı” olarak nitelendirdiği dükkanı. Deniz Barlas’ın elde yaptığı boncuk kolyeler, kendi tasarladığı gümüş takılar, her biri ayrı desende çiçekli kumaştan yapılmış çantalar, Lisa Corti yastıklar, özel yapım koltuklar satılıyor dükkânda. Özenle döşenmiş. Harika da bir bahçesi var. Bize erik şurubu ikram ediyor Deniz. Bahçede oturup sohbete dalıyoruz. Kışları bu dükkânı resim ve seramik atölyesine çevirmeyi planlıyorlar. İstanbul’dan, iş hayatının kadınlar üzerindeki zorluklarından, yaş kaça gelince artık yetti deyip tempoyu bırakmak, işten sıyrılmak gerektiğinden söz ediyoruz. Ortak noktamız ada. Zeynep’le Deniz’e komşu olmayı planlıyoruz. Deniz bu kararımızdan çok memnun; “O vakte kadar beklemeyin, sık sık gelin adaya” diyor.
Naciye: Rum mahallesinde yer alan Naciye Butik ismini sahibi Naciye Hanım’dan alıyor. Eski gecelikleri, kumaşları ve kanaviçeleri farklı şekillerde değerlendirerek yarattığı önlük elbiseler, antika kumaşlardan diktiği tunikler, plaj elbiseleri görülmeye değer. Bodrum’un ünlü tasarımcısı Fatma Ayyıldız’ın da işlemeli özel kaftanlarını Naciye’de bulabilirsiniz.
Ada maceramızı merak ediyorsanız buraya beklerim.
Bir cevap yazın