Çocukla seyahat eden ailelerin en çok zorlandığı konulardan biri de bavul hazırlığı. İlk zamanlarda benim için de öyleydi. Ancak o kadar çok bavul yaptım ki, en sonunda alıştım, nelere ihtiyaç duyduğumu, neleri tatile götürüp hiç kullanmadan geri getirdiğimi gördüm. Listem belirgin hale gelince de kağıdı kalemi alıp yazdım ve sonrasında da bu listeye sadık kaldım. Siz bu yazıyı okurken biz bavulumuzu hazırlamış oğlumla yola koyulmuş olacağız. Bakalım bizim bavul tüyolarımız ve listemiz işinize yarayacak mı? Sizin önerileriniz var mı?
- Kıyafetler:Bavula kalacağınız gün sayısı kadar alt ve üst kıyafet ile iç çamaşırı koyun ancak mutlaka ihtiyaç duyacağınız kadar da yedek kıyafet ve çamaşır koymayı unutmayın. Bavulunuza pijama, gecelik ve çorap koymayı da unutmayın. Serin akşamlar için ince bir hırka ya da montu da bavulunuza ekleyin.
- Ayakkabı & terlik: Deniz kenarı için terlik veya plaj ayakkabısı, parkta oynamak için spor ayakkabı veya günlük giyebileceği bir ayakkabı mutlaka bavulunuzda olsun.
- Battaniye ve tülbent: Büyük tülbentleri ya da ince penye battaniyeleri ter silmek, serin havalarda örtü yerine, plajda havlu yerine veya pusette uyuyan miniklere güneşlik olarak kullanmak için yanınıza mutlaka alın.
Banyo ve Tuvalet Çantası: Biz banyo malzemelerimizi ayrı küçük bir çanta içinde tutuyoruz. Böylelikle aradığımızda bavulda bulması kolay oluyor. Banyo süngeri, kullandığınız şampuan/duş jelini kilitli poşetlere koyarak banyo çantanıza koyun. Böylece ağızları açılıp aksalar bile poşet içinde kalacaktır. Kullanıyorsanız bebek bezi, alt açma örtüleri ve ıslak mendili çantanıza ekleyin. Bir kutu bebek bezi orta boy bir bavulun neredeyse dörtte birini işgal edebiliyor. Bebek bezi, ıslak mendil gibi çok tüketilen ihtiyaçları yanımızda taşımaktansa e-ticaret sitelerinden alarak kalacağımız otele gönderimini sağlıyorum. Bu şekilde hem bavulda diğer eşyalara daha çok yer kalıyor hem de daha az eşya götürmüş oluyorum. Bunu yapmam mümkün olamıyorsa, o zaman konaklayacağım yeri önceden arayarak yakında bu ihtiyaçları alabileceğim bir mağaza olup olmadığını soruyorum. Varsa, bavula sadece ilk günü geçirecek miktarda bez ve ıslak mendil koyuyorum.
Lazımlık kullanıyorsanız seyahat tipi bir lazımlığı da bavulunuza koymakta fayda var. Küçük bir bebekle seyahat ediyorsanız katlanabilir veya şişirilebilir küvetler bavulda daha az yer tutacaktır. Tarak, tırnak makası, bakım ve pişik kremini de banyo çantanıza koyun. Acil durumlarda minik çöp poşetleri çok işe yarıyor. Sık kullandığınız ilaçları ve derecenizi de mutlaka yanınıza alın. Bizim bavulumuzda ateş düşürücü şurup, yara bandı ve losyon, böcek sokması, ishal, düşme ve yaralanmalarda kullanılacak merhem, serum fizyolojik mutlaka olur.
- Plaj Çantası: UV ışınlarına karşı koruyucu özelliği olan mayolar, havlu, şapka ve güneş kremi plaj çantasının olmazsa olmazı. Deniz sonrası ıslak mayo ile dolaşmamak için birkaç yedek mayo ve en az iki şapka koyun çünkü biri kumla oynarken ya da suda ıslanabilir, kirlenebilir. Çocuğunuz yüzme bilmiyorsa kolluklarını da çantanıza koyun. Oyuncaklar bavulda çok yer kaplıyor. Plajda oynayacağı kum oyuncaklarını gittiğiniz yerden alabilirsiniz.
- Oyuncaklar ve Kitaplar: Çocuğunuzun sevdiği birkaç ufak oyuncağını ve yatmadan önce okumak için sevdiği kitaplarını da bavulunuza koyun.
- Beslenme Çantası: Eğer bebekle seyahat ediyorsanız biberon, emzik ve ihtiyacınız olması halinde seyahat tipi steril aleti ve tek kullanımlık önlükler götürebilirsiniz. Biberonları sıcak ve soğuk tutan kılıflar da seyahatlerde hayatı kolaylaştırıyor.
- Puset: Havaalanında uçağa binene kadar kullanabileceğiniz tek parça ve hafif bir baston puset tatilde işinize yarayabilir. Puset seçerken tam olarak yatmasına ve güneşliği olmasına dikkat edin. Eğer puset taşımak istemiyorsanız ve çocuğunuz kucakta gezmekten hoşlanıyorsa, yaşına göre sırt kısmı destekli kanguru veya sling de kullanabilirsiniz.
Bir cevap yazın