Oğluma hamileliğimin son aylarında yavaş yavaş bebek odası hazırlığına başladım. Bu sırada internetteki listelerden ve çocuk sahibi arkadaşlarımın önerilerinden de faydalandım. Ancak, oğlum olduktan sonra ne yazık ki her ürünün her anneye ve her bebeğe uygun olmadığını anladım. Alıp da kullanmadığımız ya da kullanamadığımız bir sürü ürün oldu. Bunun yanı sıra alıp çok kullandığımız, memnun kaldığımız, hatta hayatıma kattığı rahatlık, pratiklik ve kolaylık sayesinde adını her gün andığım ve bu ürünü kim tasarladıysa kendisine uzaklardan teşekkürlerimi sunduğum ürünler de oldu. Yaz tatili planları yapılan şu günlerde hem evde hem de tatilde faydalı olacağına inandığım bu ürünleri sizlerle de paylaşmak isterim.
Baston Puset: Baston pusetlerin en büyük özelliği çok kolay kapanıyor ve tek omuzda taşınabiliyor olması. Bu sayede uçakla seyahatlere giderken check-in aşamasında pusetinizi vermeniz gerekmiyor, uçağa binene dek alanda pusetle gezebiliyorsunuz. Şehir içinde de her türlü aracın bagajına sığabiliyor, toplu taşımada az yer kaplıyor. Bazı modeller tam yatabildiği için bebekler rahat uyuyabiliyor. Güneşliği olan modeller de mevcut.
Büyüyen Tekerlekli Bebek Yatağı: Oğluma hem beşik hem de ayrıca yatak almak yerine, büyüyebilen, tekerlekli bir yatak tercih ettik. Bu şekilde ilk 3 ay beşik olarak kullandığımız yatak gündüz uykularında oğlumun odasında, yemek saatlerinde bizimle mutfakta, akşamları ise bizim yatak odamızda durdu. Sonrasında ek parçaları koyarak yatağı büyüttük ve halen kullanıyoruz. Bu şekilde hem beşiğe hem de yatağa ayrı bütçe ayırmak zorunda kalmadığımız gibi yatağı ilerde oyun parkı olarak da kullanabileceğiz.
İlaç için Kaşık Biberonlar: Her ne kadar çeşitli önlemler almaya çalışsam ve soğuk algınlığını ballı, zencefilli süt ya da ıhlamur ile iyileştirmeye uğraşsam da oğluma ilaç vermek zorunda olduğum zamanlar da oldu. Çocuğunuza tadını beğenmediği bir ilacı gece uykusundan uyandırıp vermeniz gerektiğinde ufak çaplı bir ağlama krizi ile birlikte kafasını çevirme sonucu ilacın bir kısmı dökülebiliyor. İşte kaşık biberon olarak bilinen ilaç kaşıkları bu zamanlarda hayat kurtarıyor, ne siz ilacı taşırken, ne de çocuğunuza verirken ilaç dökülmüyor.
Sefertası: Oğlumun yemeklerini her gün taze yapmaya özen gösteriyorum. Katı gıdaya geçtiğimiz zaman uzun süre gittiğimiz restoranlardan bir şey yemesini istemedim, zira hangi yağı, salçayı kullandıklarını, yemekte sos olup olmadığını bilmiyordum. Bu nedenle de yemeklerimizi yanımda taşıdım. Yemeklerin hem sıcak kalmasını hem de çantada dökülmemesini sağlayan bir sefertası aldım ve bu sayede yemek saati gelmeden evde olma paniğine de son verdim. Seyahatlerde de araba ile duracak yer bulamamak, uçağın rötar yapması gibi durumlar nedeniyle endişe etmeme gerek kalmadı.
Dijital Derece: Oğluma hamileyken doktorumuzun önerisiyle aldığım dijital derece hastalık zamanında çok işe yaradı. Dijital derece yeni doğandan itibaren kolaylıkla kullanılabiliyor çünkü kulaktan ölçüm yapıyor. Bir çok markanın piyasaya sunduğu dereceler 4-5 saniyede ateşi ölçüyor ve en son ateş derecesini de hafızasına alabiliyor. Pille çalışıyorlar ancak pillerini sık sık değiştirmeniz de gerekmiyor. Bu şekilde çocuğunuz uyurken bile sessizce ve onu rahatsız etmeden ateşini ölçebiliyorsunuz.
Kameralı Bebek Telsizi: İlk zamanlarda bizim evimiz küçük, telsize ne gerek var dediysem de bu ürün hayat kurtarıcılar arasında yer alıyor. Oğlum uyurken telsizi açıyorum ve mutfakta bir yandan onu izleyerek yemek yiyebiliyor, bilgisayar başında çalışabiliyor ya da evde başka işlerle uğraşabiliyorum. Geceleri kendi odasında yatmaya başladığı zaman da telsizi odamıza alıp gece ağladığında yanına gidebiliyordum.
Seyahat Kiti: Araba ile şehir içi ya da şehirler arası yolculukta oğlumun oyuncaklarını, kitaplarını, ıslak mendillerini, suyunu ve gerekli diğer eşyalarını araç koltuğunun arkasına, bebek koltuğunun önüne gelecek şekilde seyahat kitine yerleştiriyorum. Bu şekilde eşyaları hem derli toplu duruyor hem de arkada onunla oturanlar da gereken şeyi hemen bulup verebiliyor. Seyahat kiti ile birlikte, araba koltuğunda uyuduğunda başı öne düşmesin diye boyuna takılan seyahat yastığı ve yüzüne gelen güneşten rahatsız olup uyanmasın diye güneşlik de aldık. Artık arabada da rahat rahat uyuyabiliyor.
Not: Bu yazı 5 Temmuz 2014 tarihli Milliyet Cumartesi ekinde yayınlanmıştır.
Bir cevap yazın